Choď na obsah Choď na menu
 


5. Všeobecné podmienky TK Kamzík NZ

Všeobecné podmienky Všeobecné podmienky účasti na podujatiach organizovaných Turistickým klubom Kamzík Všeobecné podmienky účasti na podujatiach organizovaných občianskym združením Turistický klub Kamzík Nové Zámky, IČO: 42369312, č. registrácie: VVS/1-900/90-44057 (ďalej iba Všeobecné podmienky) sú konkretizovaním všeobecnej právnej úpravy obsiahnutej predovšetkým v Občianskom zákonníku a sú záväzné pre všetky podujatia organizované Turistickým klubom Kamzík Nové Zámky (ďalej iba TK). Prosíme vás, aby ste sa podrobne zoznámili so všetkými informáciami a podmienkami uvedenými vo všeobecných podmienkach, ďalej v pozvánkach a informačných materiáloch. Upozorňujeme, že TK neručí za následky spôsobené vyššou mocou (nepriaznivé počasie, dopravné kolóny, živelné pohromy a pod.). Akékoľvek ujmy, výdavky a škody, ktoré vzniknú členovi, účastníkovi na podujatí (ďalej iba účastník) z týchto príčin TK nehradí a nenesie za ne zodpovednosť. Registráciou účasti na podujatí potvrdzujete, že sú vám tieto informácie a podmienky známe, uznávate ich a súhlasíte s nimi.

1. Registrácia na podujatie. Na podujatie je možné prihlásiť sa prihláškou, ktorá je uverejnená na internetovej stránke TK, ale aj akoukoľvek adekvátnou náhradou prihlášky vytvorenou členom, záujemcom o podujatie, ktorá obsahuje údaje obsiahnuté v originálnej prihláške (minimálne meno a priezvisko, adresa, dátum narodenia a kontakt). Predbežné prihlásenie je možné aj telefonicky alebo mailom. Registrácia účasti na podujatie a zaplatenie príspevku sa riadi predovšetkým Občianskym zákonníkom. Registráciou a zaplatením príspevku účastník podujatia dobrovoľne potvrdzuje svoj záujem o podujatie a taktiež potvrdzuje svoj súhlas so Všeobecnými podmienkami. Účastník podujatia potvrdzuje svoj súhlas s uverejnením fotografií zhotovených počas podujatia na ktorých sa nachádza, v informačných a propagačných materiáloch TK príp. ich využitím na iné účely podľa potreby TK.

2. Súhlas so spracovaním osobných údajov. Účastník svojou registráciou na podujatie udeľuje súhlas so spracovaním osobných údajov uvedených v Prihláške na podujatie (meno, priezvisko, dátum narodenia, adresa) podľa Zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov. Vami poskytnuté údaje budú použité výhradne pre účely TK. Súhlas so spracúvaním osobných údajov platí do jeho odvolania. Tento súhlas je možné kedykoľvek písomne odvolať.

3. Charakter podujatí. Program podujatí je orientovaný športovo, so zameraním na pešiu turistiku, vysokohorskú turistiku, horolezectvo, zimnú turistiku, cykloturistiku a iné outdoorové aktivity. Náročnosť jednotlivých aktivít je uvedená osobitne pri každom podujatí. Program je tiež orientovaný na splnenie cieľov uvedených v Stanovách TK v článku II.

4. Príspevok na podujatie. Príspevkom na podujatie sa rozumie dobrovoľný príspevok, účastnícky príspevok, štartovné, vstupné. Príspevok sa použije na úhradu nákladov súvisiacich s organizovaním podujatia (napr. úhrada nákladov na dopravu, na informačné materiály, poistenie a iné). Druh nákladov závisí od charakteru podujatia.

5. Úhrada príspevku. Po obdržaní prihlášky je účastník zaradený do zoznamu účastníkov podujatia. K podujatiu obdrží elektronickou poštou propozície (3 dni pred termínom
začiatku podujatia). Príspevok na podujatie musí byť pripísaný na účet TK alebo zaplatení v hotovosti do pokladne TK najneskôr 3 dni pred zahájením podujatia. Pokiaľ účastník nedodrží uvedené termíny, bude jeho miesto postúpené inému členovi, záujemcovi. V prípade podujatí charakteru výstav, festivalov a iné sa príspevok uhradí na mieste podujatia, ak je stanovený.

6. Odhlásenie sa z podujatia. Účastník sa môže odhlásiť z podujatia písomne. V závislosti od času odhlásenia sa z podujatia vráti TK účastníkovi zaplatenú čiastku, najneskôr do 30 dní od odhlásenia sa a po odpočítaní storno poplatku, ak je stanovený.

7. Zrušenie podujatia. TK má právo zrušiť podujatie pri nedostatočnom obsadení, najneskôr 4 dni pred zahájením podujatia, pri mimoriadnych okolnostiach najneskôr 1 deň pred zahájením podujatia (napr. z dôvodu nevhodných podmienok, nepriaznivého počasia). TK vráti účastníkom podujatia všetky platby za zrušené podujatie najneskôr do 30 dní. Zároveň účastník podujatia nemá právo na žiadne ďalšie náhrady.

8. Obmedzenie účasti na podujatiach. Účastníci do 15 rokov sa môžu zúčastniť podujatia len v sprievode svojho zákonného zástupcu (rodiča). Účastníci od 15 do 18 rokov sa môžu zúčastniť podujatia na základe písomného súhlasu podpísaného zákonným zástupcom. Vzhľadom na športovo-turistické zameranie podujatí odporúčame všetkým účastníkom vopred konzultovať vhodnosť účasti na podujatí s ohľadom na vek, zdravotný stav a fyzickú kondíciu.

9. Individuálne podnikanie na podujatiach. Pri akejkoľvek svojvoľnej zmene plánovaného programu TK neberie žiadnu zodpovednosť za priebeh takéhoto svojvoľného podujatia.

10. Ručenie. Upozorňujeme, že na cesty do Európskej únie je potrebný Európsky preukaz zdravotného poistenia, ktorý vydáva zdravotná poisťovňa svojmu poistencovi a tento je v prípade potreby nutné predložiť poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti v zahraničí. TK neručí za odcudzené veci. Účastník sa zúčastňuje podujatí TK vždy na vlastné nebezpečie. Prípadné fyzické či psychické ujmy alebo iné nečakané udalosti a s nimi spojené finančné alebo iné nároky si účastník, prípadne tretia osoba, uplatňuje voči poisťovni na základe uzavretého cestovného resp. horolezeckého poistenia, ktoré je nevyhnutné pre účasť na športovo – turistických podujatiach. Poistiť sa na podujatie/výlet je možné aj cez TK.

11. Doprava. Doprava je zabezpečená individuálnou dopravou alebo autobusmi (max. rýchlosť 100 km/hod.) alebo minibusmi (max. rýchlosť 120 km/hod.) v závislosti od charakteru podujatia. Účastníci pri preprave v dopravnom prostriedku sú povinní na sedadlách vybavených bezpečnostnými pásmi byť pripútaní. Prípadné problémy, ktoré by vznikli z dôvodu nepripútania sa idú na ťarchu nepripútanej osoby. Zákonný zástupca detí, ktoré majú zo zákona povinnosť sedieť v autosedačke, je povinný ju priniesť na podujatie. V dopravných prostriedkoch je zakázané fajčiť. Odchody sú z Nových Zámkov z parkoviska pri Tescu, ak nie je uvedené inak. Presný termín odchodu bude oznámený účastníkovi v propozíciách. Odchody bývajú presné, preto odporúčame, aby sa účastník vo vlastnom záujme dostavil k odchodu vždy včas.

12. Stravovanie. Stravovanie na podujatiach TK nezabezpečuje (pokiaľ nie je uvedené inak). Pri víkendových výletoch je vhodné, aby si účastník vzal vlastnú stravu.

13. Ubytovanie. Ubytovanie zabezpečuje TK pre všetky viacdenné podujatia. Pre jednotlivé podujatia sú informácie o ubytovaní upresnené v informačných materiáloch.

14. Organizácia a vedenie. Podujatia sú vedené vedúcimi TK, ktorých skúsenosti s príslušnými aktivitami dávajú predpoklad pre úspešnú a bezpečnú realizáciu ponúkaného programu. Prosíme účastníkov, aby s ohľadom na charakter podujatia a osobnú bezpečnosť dodržiavali pokyny vedúceho (napr. zmena programu v prípade nepriaznivého počasia alebo podmienok) a časový harmonogram podujatia. V prípade nedostatočnej pripravenosti klienta (fyzickej, psychickej, technickej, materiálnej) môže vedúci podujatia rozhodnúť o zmene programu takéhoto klienta, príp. aj celej skupiny. To isté platí aj v prípade požitia nadmerného množstva alkoholických nápojov a iných návykových látok.

15. Informačné materiály. V cene príspevku na podujatie sú schematické orientačné plány turistických a cykloturistických trás a potrebné informačné materiály (ak je tak uvedené).

16. Cestovné doklady. Občiansky preukaz príp. pas, preukaz poistenca je nevyhnutné mať vždy pri sebe (aj počas cesty).

17. Finančné prostriedky. Každý účastník sa zabezpečí finančnými prostriedkami podľa vlastných potrieb a uváženia a s ohľadom na minimálne odporúčané množstvo, ktoré je uvedené v informačnom materiáli k podujatiu.

18. Výstroj a výzbroj. Výstroj a výzbroj závisí od charakteru výletu, spôsobu ubytovania, ročného obdobia a počasia. Na všetky horolezecké a skalolezecké výlety a na výlety, na ktorých sú zaistené cesty (via ferrata) je povinné mať horolezeckú prilbu. Na cykloturistické a lyžiarske výlety je povinné mať cyklistickú, resp. lyžiarsku prilbu. Na túry v zasneženom alebo ľadovcovom teréne je povinné mať palice (teleskopické alebo lyžiarske) a na všetky ostatné túry ich používanie odporúčame. Vybavenie odporúčame vopred konzultovať s TK. V prípade nedodržania povinnej výzbroje TK neberie žiadnu zodpovednosť za prípadné následky.

19. Požičiavanie výstroja a výzbroje. TK ponúka možnosť zapožičania snežníc, ľadovcovej a lezeckej výzbroje a výzbroje na zaistené cesty a na lezenie ľadov. Požičanie výzbroje je potrebné riešiť s dostatočným časovým predstihom (najneskôr 14 dní pred zahájením podujatia).

20. GDPR - Prehlásenie o spracovaní osobných údajov

Občianske združenie Turistický klub Kamzík Nové Zámky (ďalej „Prevádzkovateľ“) zhromažďuje, spracováva a používa osobné údaje v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a rady (EÚ) 2016/679 z 27.04.2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov a so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a robí všetko potrebné tak, aby zabezpečila súlad s týmito právnymi predpismi.

  1. Prevádzkovateľ bude spracúvať osobné údaje len na ten účel, na ktorý boli získané.
  2. Prevádzkovateľ vyhlasuje, že bude spracúvať osobné údaje len v súlade s dobrými mravmi a bude konať spôsobom, ktorý neodporuje zákonu o ochrane osobných údajov, ani iným všeobecne záväzným právnym predpisom a ani nebude tieto predpisy obchádzať.
  3. Prevádzkovateľ po splnení účelu spracúvania osobných údajov, bez zbytočného odkladu zabezpečí likvidáciu osobných údajov pokiaľ to osobitný zákon nevyžaduje inak.
  4. Prevádzkovateľ zabezpečí primeranú úroveň ochrany osobných údajov, tiež chráni spracúvané osobné údaje pred ich poškodením, zničením, stratou, zmenou, neoprávneným prístupom a sprístupnením, poskytnutím alebo zverejnením, ako aj pred akýmikoľvek inými neprípustnými spôsobmi spracúvania a za týmto účelom prijal a prijíma primerané bezpečnostné opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov.
  5. Prevádzkovateľ bude spracúvať osobné údaje v súlade s právami dotknutej osoby.

1.Informácie, ktoré sa majú poskytovať pri získavaní osobných údajov od dotknutej osoby

Združenie poskytne dotknutej osobe pri spracúvaní osobných údajov nasledovné informácie:

  1. údaje o našej spoločnosti
  2. kontaktné údaje prípadnej zodpovednej osoby
  3. účely spracúvania
  4. právny základ spracúvania
  5. ak sa spracúvanie zakladá na článku 6 ods. 1 písm. f) GDPR, oprávnené záujmy, ktoré sleduje prevádzkovateľ alebo tretia strana;
  6. príjemcovia alebo kategórie príjemcov osobných údajov, ak existujú;
  7. v relevantnom prípade informácia o tom, že združenie zamýšľa preniesť osobné údaje do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácii
  8. doba uchovávania osobných údajov alebo, ak to nie je možné, kritériá na jej určenie;
  9. existencia práva požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom týkajúcim sa dotknutej osoby a práva na ich opravu alebo vymazanie alebo obmedzenie spracúvania, alebo práva namietať proti spracúvaniu, ako aj práva na prenosnosť údajov;
  10. ak je spracúvanie založené na článku 6 ods. 1 písm. a) alebo na článku 9 ods. 2 písm. a) GDPR, existencia práva kedykoľvek svoj súhlas odvolať bez toho, aby to malo vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase udelenom pred jeho odvolaním;
  11. právo podať sťažnosť dozornému orgánu;
  12. informácia o tom, či je poskytovanie osobných údajov zákonnou alebo zmluvnou požiadavkou, alebo požiadavkou, ktorá je potrebná na uzavretie zmluvy, či je dotknutá osoba povinná poskytnúť osobné údaje, ako aj možné následky neposkytnutia takýchto údajov;
  13. existencia automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania uvedeného v článku 22 ods. 1 a 4 GDPR a aspoň v týchto prípadoch zmysluplné informácie o použitom postupe, ako aj význame a predpokladaných dôsledkoch takéhoto spracúvania pre dotknutú osobu.

2.Informácie, ktoré sa majú poskytnúť, ak osobné údaje neboli získané od dotknutej osoby

Združenie poskytne dotknutej osobe, ak tieto osobné údaje neboli získané od nej, všetky informácie uvedené v bode 7.1 organizačnej smernice a tiež z akého zdroja pochádzajú osobné údaje, prípadne informácie o tom, či údaje pochádzajú z verejne prístupných zdrojov.

Tieto informácie poskytne združenie dotknutej osobe v primeranej lehote po získaní osobných údajov, najneskôr však do jedného mesiaca, pričom zohľadní konkrétne okolnosti, za ktorých sa osobné údaje spracúvajú uvedené v článku 14 ods. 3 GDPR.

Združenie neposkytne dotknutej osobe tieto informácie v prípadoch uvedených v článku 14 ods. 5 GDPR, najmä ak:

  1. dotknutá osoba má už dané informácie
  2. sa poskytovanie takýchto informácií ukáže ako nemožné alebo by si vyžadovalo neprimerané úsilie
  3. sa získanie alebo poskytnutie výslovne stanovuje v práve Únie alebo v práve členského štátu, ktorému prevádzkovateľ podlieha, a v ktorom sa stanovujú primerané opatrenia na ochranu oprávnených záujmov dotknutej osoby.

3.Právo dotknutej osoby na prístup k údajom

Dotknutá osoba má právo získať od prevádzkovateľa potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje, ktoré sa jej týkajú, a ak tomu tak je, má právo získať prístup k týmto osobným údajom.

4.Právo na opravu

Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu opravil nesprávne osobné údaje, ktoré sa jej týkajú. So zreteľom na účely spracúvania má dotknutá osoba právo na doplnenie neúplných osobných údajov, a to aj prostredníctvom poskytnutia doplnkového vyhlásenia.

5.Právo na vymazanie

Dotknutá osoba má tiež právo dosiahnuť u prevádzkovateľa bez zbytočného odkladu vymazanie osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, a prevádzkovateľ je povinný bez zbytočného odkladu vymazať osobné údaje, ak je splnený niektorý z týchto dôvodov:

  1. osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali alebo inak spracúvali;
  2. dotknutá osoba odvolá súhlas, na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva, podľa článku 6 ods. 1 písm. a) alebo článku 9 ods. 2 písm. a), a ak neexistuje iný právny základ pre spracúvanie;
  3. dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu podľa článku 21 ods. 1 a neprevažujú žiadne oprávnené dôvody na spracúvanie alebo dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu podľa článku 21 ods. 2;
  4. osobné údaje sa spracúvali nezákonne;
  5. osobné údaje musia byť vymazané, aby sa splnila zákonná povinnosť podľa práva Únie alebo práva členského štátu, ktorému prevádzkovateľ podlieha;
  6. osobné údaje sa získavali v súvislosti s ponukou služieb informačnej spoločnosti podľa článku 8 ods. 1.

6.Právo na obmedzenie spracúvania

Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie, pokiaľ ide o jeden z týchto prípadov:

  1. dotknutá osoba napadne správnosť osobných údajov, a to počas obdobia umožňujúceho prevádzkovateľovi overiť správnosť osobných údajov;
  2. spracúvanie je protizákonné a dotknutá osoba namieta proti vymazaniu osobných údajov a žiada namiesto toho obmedzenie ich použitia;
  3. prevádzkovateľ už nepotrebuje osobné údaje na účely spracúvania, ale potrebuje ich dotknutá osoba na preukázanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov;
  4. dotknutá osoba namietala voči spracúvaniu podľa článku 21 ods. 1, a to až do overenia, či oprávnené dôvody na strane prevádzkovateľa prevažujú nad oprávnenými dôvodmi dotknutej osoby.

7.Oznamovacia povinnosť v súvislosti s opravou alebo vymazaním osobných údajov alebo obmedzením spracúvania

Prevádzkovateľ oznámi každému príjemcovi, ktorému boli osobné údaje poskytnuté, každú opravu alebo vymazanie osobných údajov alebo obmedzenie spracúvania uskutočnené podľa článku 16, článku 17 ods. 1 a článku 18, pokiaľ sa to neukáže ako nemožné alebo si to nevyžaduje neprimerané úsilie. Prevádzkovateľ o týchto príjemcoch informuje dotknutú osobu, ak to dotknutá osoba požaduje.

8.Právo na prenosnosť údajov

Dotknutá osoba má právo získať osobné údaje, ktoré sa jej týkajú a ktoré poskytla prevádzkovateľovi, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a má právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi bez toho, aby jej prevádzkovateľ, ktorému sa tieto osobné údaje poskytli, bránil, ak:

  1. sa spracúvanie zakladá na súhlase podľa článku 6 ods. 1 písm. a) alebo článku 9 ods. 2 písm. a), alebo na zmluve podľa článku 6 ods. 1 písm. b), a
  2. ak sa spracúvanie vykonáva automatizovanými prostriedkami.

Dotknutá osoba má pri uplatňovaní svojho práva na prenosnosť údajov podľa odseku 1 právo na prenos osobných údajov priamo od jedného prevádzkovateľa druhému prevádzkovateľovi, pokiaľ je to technicky možné.

9.Právo namietať

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa jej týka, ktoré je vykonávané na základe článku 6 ods. 1 písm. e) alebo f) vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených ustanoveniach.

10.Automatizované individuálne rozhodovanie vrátane profilovania

Dotknutá osoba má právo na to, aby sa na ňu nevzťahovalo rozhodnutie, ktoré je založené výlučne na automatizovanom spracúvaní, vrátane profilovania, a ktoré má právne účinky, ktoré sa jej týkajú alebo ju podobne významne ovplyvňujú.

na začiatok strany