Choď na obsah Choď na menu
 


KAMZÍKFEST 2018

KAMZÍKFEST 2018

http://novezamky.dnes24.sk/kamzikfest-napise-uz-svoju-stvrtu-kapitolu-pozrite-si-program-podujatia-291906

plagat-cierny.jpg

Prednášajúci:

Ľubomír Schmida - Živly zeme
Bude nám cťou privítať na festivale osobnosť Slovenska, člena Zväzu slovenských fotografov a držiteľa medzinárodných titulov AFIAP, ESFIAP, MZSF, pána Ľubomíra Schmidu. Na svojom konte má nielen úspechy ako tvorivý fotograf, ale na slovenskom fotografickom poli zanecháva výraznú brázdu aj ako organizátor. V rámci Zväzu slovenských fotografov sa odborne a systematicky podieľa na príprave i organizovaní zväzových výstav, rôznych seminárov a školení, kde odovzdáva svoje bohaté skúsenosti ako lektor. Taktiež organizuje fotografické semináre, je členom medzinárodných porôt FIAP, PSA a kurátorom rôznych výstav doma i v zahraničí. 
Na festivale predstaví svoje celoživotné dielo, ktoré tvorí už vyše 30 rokov, ŽIVLY ZEME. Prezentácia začína o 15.00 hod. Viac z jeho fotografickej tvorby nájdete na stránke http://www.schmida.sk

Otto Jirka - Island a Patagónia
Na festivale budeme mať po prvýkrát aj hosťa zo zahraničia, konkrétne z Českej republiky. Otto je vášnivý fotograf. Fotografia mu dáva možnosť dívať sa na svet inak a zároveň sa o to podeliť s druhými. Na festivale nám predstaví dve veľmi zaujímavé prednášky, prvá bude o krajine ohňa a ľadu. Na ostrove sa nájdu naozaj rozmanité zákutia. Ľadovce aj kopce obrastené machom. Masívne pohoria bez stromov aj malebné prístavné mestečká, či aktívne sopky aj horúce gejzíry. To všetko je Island. Druhá prednáška bude o krajine s krásnymi výhľadmi, čistými jazerami a perfektnou turistikou, o Patagónií.  Na stránke http://www.ottojirka.cz/ si môžete prehliadnuť Ottovu fotografickú tvorbu.

Vlado Vričan - skalné veže a lezenie v Dolomitoch
Delago Tower - obtiažnosť 4+, 120m lezenia, Stabeler Tower - obtiažnosť 3-4, 150m lezenia, Cima Grande - obtiažnosť 3, výstup normálkou.
Lezenie v Dolomitoch na veže Stabeler Tower a Delago Tower, známe najmä pod názvom Vajolet Tower sa nachádzajú v oblasti Catinaccio - Rosengarden, Južne Tirolsko / Trentino /. Vlado a jeho parťáci sa vydali na rýchlu lezeckú akciu .. predlžený víkend. V sobotu ráno liezli Stabeler tower ako predprípravu na exponovanú vežu Delago Tower. Na jeseň sa vrátili do Dolomitov a zvolili si výstup na vežu Cima Grande, ktorá patrí do skupiny Tre Cime de Lavaredo.

Sofia Virágová - Nórsko
Nórsko je krajina nachádzajúca sa v severnej časti Európy a je považované za jednu z najkrajších krajín na svete. Najväčšími predpokladmi pre toto tvrdenie je panenská príroda s množstvom prírodných krás. Hlboké nórske fjordy, rozľahlé horstvá a množstvo čírych riek a jazier, to je typický obrázok tejto krajiny.

Martin Detvaj - Beh a iné závislosti
Beh patrí medzi neodmysliteľné súčasti života množstva ľudí. Dá sa pri ňom nabrať kondícia ale i spoznať nových ľudí. 
Martina poznáme ako vášnivého bežca a zakladateľa Novozámockej bežeckej komunity. Pravidelne sa zúčastňuje rôznych bežeckých súťaží a maratónov na Slovensku ale aj v zahraničí. Behu sa začal aktívne venovať v roku 2015 a o rok neskôr vytvoril na sociálnej sieti skupinu hobby bežcov a od roku 2017 pravidelne usporadúva bežecké tréningy na týždennej báze. Už teraz sa členovia bežeckej komunity aktívne pripravujú na najväčší štafetový beh na Slovensku Od Tatier k Dunaju, kde pobežia 345 km z Jasnej cez Banskú Bystricu, Komjatice až do Bratislavy. Martin je aj spoluorganizátorom bežeckého podujatia Strekov Wine Run. Podujatie sa koná v rámci populárneho Strekovského vínneho festivalu a bežci si tak môžu odbehnúť trať v prostredí malebnej prírody a všadeprítomných vi­níc.

Marian Gažúr - výstup na Ortler 3905 m.n.m
Ortler je najvyššia hora pohoria Ortlerské Alpy ležiaceho v Taliansku. Štít je zároveň najvyšší vrchol talianskej provincie Horná Adiža. Nachádza sa v západnej časti pohoria v hrebeni zvanom Cattena di Zebrú, kde sa nachádzajú najvyššie štíty pohoria. Ortler je pomerne často navštevovaná hora. Normálna cesta je ťažkou vysokohorskou a ľadovcovou túrou. Vo skalnatej časti, na hrebeni Tabaretta sa nachádza strmá časť zabezpečená reťazami a jedna kratšia časť bez zaistenia, kde je nutné preliezť bralo v obťažnosti II. – III. UIAA (väčšina ľudí používa k vlastnému isteniu lano). Ďalej na ľadovec cez príkry snehový alebo firnový svah (Barenloch), ktorý môže spôsobovať pri nedostatku snehu problémy (nutné ľadovcové vybavenie). Zostávajúca časť výstupu je relatívne ľahká ľadovcová prechádzka až k vrcholu, kde je umiestnený kríž. Výhľad je ďaleký a ničím nerušený.

Tomáš Pintér - CANYONING
​​​​Canyoning je pomerne nové a úžasné dobrodružstvo prevádzkované vo voľnej prírode. Vodou vymleté tobogány, skoky do prírodných tôní, plávanie v priezračnej vode, zlaňovanie vysokých vodopádov, ale aj bežná chôdza vodou. To všetko v nádhernej a inak nedostupnej prírode.Tomáš Pintér je rodák z Nových Zámkov, momentálne žijúci v Prahe. Aktivitám v prírode sa venuje už od mala, ale výraznejšie od vysokej školy. Vďaka svojej netradičnej práci, výškovej akrobacii, sa dostal k lanovým technikám a následne k športu, ktorý toto všetko spája, ku canyoningu. Tomáš i toto leto bude pracovať v Slovinskom Bovci, v Českej agentúre AlpiCenter ako sprievodca canyoningu. Okrem možností vyžitia sa v okolí ich Slovinského pôsobiska, Vám porozpráva i o iných výletoch do kaňonov, ako napr. Španielsko, alebo Malorka.

Video z canyoningu:
https://www.youtube.com/watch?v=xcUo0tI0qSo&feature=youtu.be

Krátka video ukážka z Tomášovej práce:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=qyTzkrs0Dnk

Boris Blaškovič - JASKYNIARSTVO (Speleológia)
Je členom jaskyniarskeho klubu Strážovské vrchy, patriaci pod Slovenskú Speleologickú Spoločnosť.
Boris sa jaskyniarstvu začal venovať v roku 2016 pretože to bolo niečo s čím sa bežne nestretol a lákalo ho objavovanie niečoho nového, nepoznaného - krás podzemia. "V každej jaskyni ktorú navštívim je niečo unikátne, a po určitej dobe som zistil, že tam nie je nič nemožné a keď sa dostanem niekam kde sa predo mnou ešte nikto nedostal je to nádherný pocit a stojí to za tú drinu", povedal Boris. Pôsobí najmä v oblastiach Tríbeč, Považský Inovec, Strážovské vrchy, Moravský kras. 
Na festivale svojou prezentáciou návštevníkom priblíži objavovanie krás podzemných miest, činnosť jaskyniarov, a po prednáške si môžete popozerať zaujímavé skvosty nájdené v jaskyniach.

Sponzori:

sponzori---logo-banner-2018-1.jpg

Ďakujeme všetkým sponzorom za prejavenú dôveru.

______________________________________________________________

ŽIADOSŤ O SPONZORSKÝ PRÍSPEVOK  na KAMZÍKFEST 2018 – 4. ročník

Organizátor:  Turistický klub Kamzík Nové Zámky  

Miesto:  Dom kultúry, Hlavné námestie 7, Nové Zámky

Termín a vstupné: 17.03.2018, festival je 1-dňový, vstup na festival voľný a určený pre širokú verejnosť

Finančné a vecné príspevky:

Účel použitia:  tombola, zaplatenie poplatkov súvisiacich s podujatím, zakúpenie spotrebného materiálu, zakúpenie občerstvenia pre prednášajúcich a hostí

Forma pomoci:  venovanie vecných predmetov do tomboly, zaslanie finančného príspevku, venovanie reklamných predmetov, časopisov (remitendy), venovanie darčekových alebo zľavových poukážok, mediálna podpora

Finančný príspevok je možné zasielať na účet Turistického klubu Kamzík, vedený vo Fio banke, a.s., číslo účtu: SK68 8330 0000 0022 0078 0653, SWIFT: FIOZSKBAXXX.

Naša protiponuka:   zverejnenie v zozname sponzorov podujatia na informačných letákoch, reklamu resp. informáciu o vašej organizácií v priestoroch podujatia, zverejnenie sponzorov vo fotodokumentácii príp. videodokumentácii z podujatia, ďalšie špecifické formy zvýraznenia sponzorov na základe vzájomnej dohody, zverejnenie v zozname sponzorov na web stránke www.tkkamzik.estranky.sk

Kontakty:                   

Marian Gažúr, t.č. 00421 904 618 867, predseda klubu

Mgr. Katarína Halandová, t.č. 00421 911 548 247

email: tkkamzik@gmail.com

adresa pre doručovanie: Turistický klub Kamzík Nové Zámky, Nábrežná 4561/93, 940 73 Nové Zámky

 

ĎAKUJEME ZA POMOC A SPOLUPRÁCU !!!