Choď na obsah Choď na menu
 


Turistické výlety 2019 - archív

Jednodňové výlety prípadne víkendové výlety sa riešia individuálne, podľa počasia, voľného času a pod. Odporúčame sledovať facebookovú stránku:

https://www.facebook.com/tkkamzik/?ref=bookmarks

https://www.facebook.com/groups/skupina.tk.kamzikNZ/

Harmonogram autobusových výletov na rok 2019:

1. Rokliny v Palfau - Nothklamm a Wasserlochklamm

Termín výletu:                      25.05.2019

Termín uzávierky výletu:    05.05.2019

Informácie k výletu:
a) cena výletu - člen 25 Eur / osoba, nečlen 30 Eur / osoba
b) uzávierka výletu 5.5.2019
c) odchod autobusu z Nových Zámkov z parkoviska pri krytej plavárni o 4.00 hod za predpokladu naplnenia autobusu min. 35 ľudí
d) predpokladaný príchod do Palfau medzi 9.00 hod - 9.30 hod
e) plánovaný príchod späť do Nových Zámkov vo večerných hodinách
f) prihlásenie na výlet: cez prihlasovací formulár zverejnený na www.tkkamzik.estranky.sk v časti Kalendár podujatí.
V cene výletu je zahrnutá doprava autobusom vrátane diaľničných a mýtnych poplatkov, parkovného, informačných materiálov. V cene nie je zahrnuté poistenie, stravovanie, vstupy do roklín, a iné osobné výdavky.
Program výletu:

Po príchode do Palfau navštívime roklinu Wasserlochklam, ktorá sa nachádza v Göstlingerských Alpách a patrí medzi najkrajšie krasové javy v Rakúsku. Wasserlochklamm je 900 m dlhý kaňon s piatimi vodopádmi o dĺžkach cca 37, 39, 28, 26 a 22 m. Najprv však prejdeme po 65m dlhom oceľovom moste, visiacom 20 m nad riekou Salza a potom môžeme začať stúpať za pomoci drevených mostíkov a schodov prvých 300 m prevýšenia k jaskyni Wasserloch, kde pramení riečka vytvárajúca vodopády. Celkový čas prehliadky rokliny trvá približne 2 hodiny. Pri vstupnej bráne do rokliny si môžete zakúpiť suveníry príp. sa občerstviť v reštaurácií.

Po túre a prehliadke tiesňavy Wasserlochklamm sa presunieme autobusom k druhej, približne 700 m dlhej rokline Nothklamm pri dedinke Gams. Na konci rokliny sa nachádza jaskyňa Kraushöhle, ktorá pozostáva z elysia, hlavnej sály a cisárskeho salónu. Tieto tri priestory sú prepojené stočenými chodbami. Jaskyňu zdobia kvaple a predovšetkým priezračné sadrovcové kryštáliky. Celkový čas túry roklinou a jaskyňou trvá približne 2 hodiny.

Obidve túry sú vhodné pre rodiny s deťmi.

Informačné video z oblasti Palfau:
https://www.youtube.com/watch?v=c6J461yFAk8

https://www.youtube.com/watch?v=dEWUOt9NtD0

Podmienky výletu:

1. Termín uzávierky výletu je 05.05.2019.

2. Účastníci výletu sú povinný uhradiť cenu za výlet najneskôr do 04.05.2019 na bankový účet Turistického klubu Kamzík Nové Zámky (ďalej len TK Kamzík).

3. V prípade, že cena za výlet nebude uhradená včas, teda v termíne podľa bodu č. 2, TK Kamzík automaticky vyčiarkne účastníka výletu zo zoznamu prihlásených osôb na výlet.

4. Program nie je možné meniť podľa individuálnych požiadaviek účastníkov výletu.

5. Účastníci výletu sú povinní rešpektovať pokyny vedúceho skupiny a vodiča.

6. Účastníci výletu sú povinní dodržiavať termíny zrazov a odjazdov dopravných prostriedkov a dodržiavať vopred určený čas odchodu, vyhlásený vedúcim skupiny pri jednotlivých priebežných zastaveniach.

7. Vedúci skupiny má právo zmeniť vzhľadom k momentálnemu fyzickému, psychickému či zdravotnému stavu účastníkov výletu, nepriaznivým prírodným, politickým či bezpečnostným podmienkam plánovaný program výletu.

8. Súčasťou výletu môže byť aj program, ktorý so samotným pobytom v exponovaných geografických podmienkach predpokladá aj istú fyzickú pripravenosť zúčastnených.

9. Výlet je obmedzený počtom osôb. Minimálny počet osôb 35 a maximálny počet osôb 49.

10. Osoby mladšie ako 15 rokov sa môžu výletu zúčastniť len v sprievode osoby staršej ako 21 rokov. Osoby mladšie ako 18 rokov sa môžu zájazdu zúčastniť len na základe splnomocnenia podpísaného zákonnými zástupcami mladistvej osoby (rodičmi).

11. Výlet bude zrušený, ak sa na výlet prihlási menej ako 35 účastníkov v jednom autobuse, zaplatená suma za výlet bude v tomto prípade vrátená. Ak bude výlet z nejakého dôvodu presunutý na iný termín, bude suma za výlet vrátená tým, ktorým nový termín nevyhovuje.

12. V prípade zrušenia výletu z dôvodu nedostatočného počtu záujemcov oznámi TK Kamzík prihláseným túto skutočnosť najneskôr do 7 dní pred plánovaným odchodom.

13. Účastníci výletu sa zúčastňujú výletu na vlastné riziko a TK Kamzík nenesie zodpovednosť za akékoľvek zranenia, škody alebo straty utrpené počas konania výletu. Pred výletom preto odporúčame uzavrieť poistenie liečebných nákladov v príslušnej poisťovni. 

14. Cena výletu sa môže do dátumu plánovaného odjazdu vplyvom rôznych skutočností zmeniť.

15. TK Kamzík môže zvýšiť cenu výletu v prípade zmeny okolností, ktoré nepriaznivo vplývajú na konečnú cenu výletu. TK Kamzík musí túto skutočnosť oznámiť prihláseným záujemcom najneskôr 15 dní pred plánovaným odchodom.

16. TK Kamzík  môže tiež úmerne zvýšiť cenu výletu v prípade nižšieho ako kalkulovaného počtu záujemcov. Ak si táto úprava vyžiada zvýšenie ceny o viac ako 15 %, má prihlásený záujemca o výlet možnosť odhlásiť sa z výletu bez zaplatenia nižšie uvedených storno poplatkov, a to v prípade, že tak urobí písomne do 3 dní od oznámenia zmeny ceny.

17. Účastník výletu môže (vždy písomne) zrušiť svoje prihlásenie na výlet – za dátum zrušenia sa potom považuje dátum poštovej pečiatky alebo dátum doručenia emailu.

18. Ak účastník výletu písomne zruší svoje prihlásenie na výlet najneskôr do 5. 5.2019 cena za výlet mu bude vrátená do 30 dní.

19. Ak účastník výletu písomne zruší svoje prihlásenie na výlet po termíne uzávierky (tj. od 6.5.2019), musí si nájsť náhradníka sám, inak zaplatená suma (príspevok na dopravu) nebude vrátená, ale zostane na bankovom účte klubu.

20. Ak sa účastník výletu nedostaví v deň odchodu na dohodnuté miesto v dohodnutom čase, nemá nárok na vrátenie ceny za výlet.

2. Orlie hniezdo a jazero Königsee

Termín výletu:                      08.06.2019 - 09.06.2019

Termín uzávierky výletu:    20.05.2019

ZMENA:  Čas odchodu autobusu z Nových Zámkov bude 7.6.2019 o 23.00 hod.

Informácie k výletu:
a) cena výletu - člen 109 Eur / osoba, nečlen 119 Eur / osoba
b) uzávierka výletu 20.5.2019
c) odchod autobusu z Nových Zámkov 7.6.2019 z parkoviska pri krytej plavárni o 23.00 hod za predpokladu naplnenia autobusu min. 30 ľudí
d) predpokladaný príchod do Königsee medzi 9.00 hod - 9.30 hod
e) plánovaný príchod späť do Nových Zámkov 9.6.2019 vo večerných hodinách
f) prihlásenie na výlet: cez prihlasovací formulár zverejnený na www.tkkamzik.estranky.sk v časti Kalendár podujatí.

Informačné video z oblasti Königsee:
https://www.youtube.com/watch?v=OL6TeMIrLdI

Nádherná príroda bavorských Álp, smaragdové jazero Königsee, nezabudnuteľný výhľad z Orlieho hniezda.

Jazero Königsee je síce jedno z najmenších bavorských jazier, ale svojou maximálnou hĺbkou 192m je najhlbším jazerom Nemecka. Jazero je dlhé 6,3km a vo svojom najširšom mieste má približne 1km. Je obklopené horským masívom Watzmann čo dodáva nádhernú scenériu celej oblasti.

Orlie hniezdo je názov Hitlerovho letného sídla, ktoré navrhol ríšsky kancelár Martin Bormann ako darček k 50. narodeninám Adolfa Hitlera. Náklady na stavbu sa vyšplhali do astronomických výšok, konkrétne 30 miliónov ríšskych mariek (dnes 120 miliónov eur). Kehlsteinhaus je budovou, ktorá sa nachádza v nadmorskej výške 1 834 m n. m. K letnému sídlu je možné sa dostať horskou cestou Kehlsteinstrasse, ktorá je dlhá 6,5 km a jej výstavba trvala 13 mesiacov. Symbol, ktorý jednoznačne ukazuje na moc tohto muža, je „zlatý výťah“, vedie zo stredu hory až do budovy letného sídla. Vyskúšať si ho môžete aj vy a ušetríte si tak polhodinové šliapanie na vrchol.

Program výletu:

1. deň – 8.6.2019:

Odchod autobusu z Nových Zámkov v skorých ranných hodinách (02.30 hod).

Príchod do Königsee približne o 9.00 hod.

Po príchode do Königsee a vyzdvihnutí rezervovaných lístkov si spravíme asi 1-hodinovú plavbu loďou po smaragdovom jazere Königsee. Plavba končí v prístave Salet. Možnosť občerstvenia, WC na chate Salet. Po plavbe loďou pokračujeme pešo asi 20 minút k druhému jazeru Obersee (cesta AV Weg 424 Röthsteig) a následne cca 1 hod 30 minút k viac ako 450 m vysokému vodopádu Röthbach – Wasserfall. Počas plavby a túry budeme obklopený bavorskými Alpami – za krásneho počasia môžeme obdivovať hrebeň Watzman 2713 m.n.m. Po turistike sa vrátime späť loďou do Königsee. Ak bude časový priestor môžeme vystúpiť na ostrove Svätého Bartholomeja. Tu sa nachádza múzeum, kaplnka, a najlepšia rybárska reštaurácia v okolí. Po turistike možnosť nákupu suvenírov a odchod autobusom na ubytovanie.

Vedúci skupiny: Martin Uhrin a Marian Gažúr

Odchod autobusu z Königsee na ubytovanie najneskôr o 18.30 hod.

V Königsee sa nachádza aj via ferrata. Cesta pešo od parkoviska k ferrate „Grünstein klettersteig“ trvá cca 1 hod. Trvanie ferraty cca 3 hod, obtiažnosť C až  E. Po ferrate návrat na parkovisko s možnosťou nákupu suvenírov v Königsee. Ak bude časový priestor môžete využiť plavbu loďou na ostrov svätého Bartolomej. V prípade, že má niekto záujem ísť na ferratu, musí v prihláške na výlet uviesť v poznámke „ferrata“, ďalej musí mať svoju vlastnú výbavu na ferratu (prilba, sedák, tlmič pádu, hrudný úväz) a musí mať skúsenosti s prechodom zaistenej cesty tzv. via ferraty. Účastník výletu sa via ferraty zúčastňuje sám a na vlastnú zodpovednosť. Účastník ferraty je povinný priebežne telefonicky podávať informácie vedúcim skupiny alebo vodičovi autobusu.

2. deň – 9.6.2019:

Odchod autobusu z ubytovania 8.00 hod.

Na druhý deň nás čaká návšteva Kehlsteinhaus - Orlie hniezdo. Po príchode na parkovisko sa lokálnym autobusom vyvezieme k výťahu a následne k budove Orlie hniezdo. Po prehliadke Orlieho hniezda a jeho okolia návrat domov vo večerných hodinách.

Podrobnejšie informácie k výletu, lístkom a vstupenkám budú vysvetlené v autobuse.

Cena za výlet: 109 Eur / člen a 119 Eur/ nečlen

V cene je zahrnuté:

  • doprava autobusom, parkovné
  • ubytovanie na 1 noc (2 a 3 lôžkové izby s vlastným sociálnym zariadením, TV, možnosť doobjednať raňajky za 8 Eur/osoba)
  • pobytová taxa
  • program, organizácia, povinné rezervácie, malý darček


V cene nie je zahrnuté:

  • miestenka v autobuse (môžete si zvoliť predné miesto) - 5 € / osoba
  • cestovné poistenie
  • stravovanie
  • vstupy, lístky – plavba loďou, Orlie hniezdo
  • ceny sú orientačné a môžu sa meniť, hradia sa na mieste:

Königsee – Salet, obojsmerný lístok 19 Eur

Königsee – Sv. Bartolomej, obojsmerný lístok 15,50 Eur, jednosmerný lístok 8,50 Eur

Orlie hniezdo 24,50 Eur

TK Kamzík nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov, nakoľko sa môžu v priebehu roka meniť. Možnosť využiť skupinové zľavy.

Zmena programu vyhradená.

Užitočné linky:

https://www.seenschifffahrt.de/en/koenigssee/important-information/

https://www.koenigssee.de/bergsteigen/gruenstein-klettersteig

https://www.kehlsteinhaus.de/

Podmienky výletu:

  1. Termín uzávierky výletu je 20.5.2019.
  2. Účastníci výletu sú povinný uhradiť cenu za výlet najneskôr do 19.05.2019 na bankový účet Turistického klubu Kamzík Nové Zámky (ďalej len TK Kamzík).
  3. V prípade, že cena za výlet nebude uhradená včas, teda v termíne podľa bodu č. 2, TK Kamzík automaticky vyčiarkne účastníka výletu zo zoznamu prihlásených osôb na výlet.
  4. Program nie je možné meniť podľa individuálnych požiadaviek účastníkov výletu.
  5. Účastníci výletu sú povinní rešpektovať pokyny vedúceho skupiny a vodiča.
  6. Účastníci výletu sú povinní dodržiavať termíny zrazov a odjazdov dopravných prostriedkov a dodržiavať vopred určený čas odchodu, vyhlásený vedúcim skupiny pri jednotlivých priebežných zastaveniach.
  7. Vedúci skupiny má právo zmeniť vzhľadom k momentálnemu fyzickému, psychickému či zdravotnému stavu účastníkov výletu, nepriaznivým prírodným, politickým či bezpečnostným podmienkam plánovaný program výletu.
  8. Súčasťou výletu môže byť aj program, ktorý so samotným pobytom v exponovaných geografických podmienkach predpokladá aj istú fyzickú pripravenosť zúčastnených.
  9. Výlet je obmedzený počtom osôb. Minimálny počet osôb 30 a maximálny počet osôb 40.
  10. Osoby mladšie ako 15 rokov sa môžu výletu zúčastniť len v sprievode osoby staršej ako 21 rokov. Osoby mladšie ako 18 rokov sa môžu zájazdu zúčastniť len na základe splnomocnenia podpísaného zákonnými zástupcami mladistvej osoby (rodičmi).
  11. Výlet bude zrušený, ak sa na výlet prihlási menej ako 30 účastníkov v jednom autobuse, zaplatená suma za výlet bude v tomto prípade vrátená. Ak bude výlet z nejakého dôvodu presunutý na iný termín, bude suma za výlet vrátená tým, ktorým nový termín nevyhovuje.
  12. V prípade zrušenia výletu z dôvodu nedostatočného počtu záujemcov oznámi TK Kamzík prihláseným túto skutočnosť najneskôr do 7 dní pred plánovaným odchodom.
  13. Účastníci výletu sa zúčastňujú výletu na vlastné riziko a TK Kamzík nenesie zodpovednosť za akékoľvek zranenia, škody alebo straty utrpené počas konania výletu. Pred výletom preto odporúčame uzavrieť poistenie liečebných nákladov v príslušnej poisťovni. 
  14. Cena výletu sa môže do dátumu plánovaného odjazdu vplyvom rôznych skutočností zmeniť.
  15. TK Kamzík môže zvýšiť cenu výletu v prípade zmeny okolností, ktoré nepriaznivo vplývajú na konečnú cenu výletu. TK Kamzík musí túto skutočnosť oznámiť prihláseným záujemcom najneskôr 15 dní pred plánovaným odchodom.
  16. TK Kamzík  môže tiež úmerne zvýšiť cenu výletu v prípade nižšieho ako kalkulovaného počtu záujemcov. Ak si táto úprava vyžiada zvýšenie ceny o viac ako 15 %, má prihlásený záujemca o výlet možnosť odhlásiť sa z výletu bez zaplatenia nižšie uvedených storno poplatkov, a to v prípade, že tak urobí písomne do 3 dní od oznámenia zmeny ceny.
  17. Účastník výletu môže (vždy písomne) zrušiť svoje prihlásenie na výlet – za dátum zrušenia sa potom považuje dátum poštovej pečiatky alebo dátum doručenia emailu.
  18. Ak účastník výletu písomne zruší svoje prihlásenie na výlet je povinný uhradiť storno poplatok nasledovne:
  1. zrušenie výletu od 21.05.2019 do 22.05.2019 => storno poplatok 30% z ceny
  2. zrušenie výletu od 23.05.2019 do 31.05.2019 => storno poplatok 60% z ceny
  3. zrušenie výletu od 01.06.2019 do 08.06.2019 => storno poplatok 100 % z ceny
  1. V prípade, že sa účastník výletu nedostaví v deň odchodu do Königsee na dohodnuté miesto v dohodnutom čase, nemá nárok na vrátenie ceny za výlet.

 

3. Medvedia roklina
Pre veľký záujem opäť zaraďujeme do programu výlet do Medvedej rokliny.

Termín výletu:                      05.10.2019

Termín uzávierky výletu:    15.09.2019

Informácie k výletu:
a) cena výletu - člen 20 Eur / osoba, nečlen 25 Eur / osoba
b) uzávierka výletu 15.9.2019
c) odchod autobusu z Nových Zámkov z parkoviska pri krytej plavárni o 4.00 hod za predpokladu naplnenia autobusu min. 35 ľudí
d) predpokladaný príchod do Mixnitz medzi 9.00 hod - 9.30 hod
e) plánovaný príchod späť do Nových Zámkov vo večerných hodinách
f) prihlásenie na výlet: cez prihlasovací formulár zverejnený na www.tkkamzik.estranky.sk v časti Kalendár podujatí.
V cene výletu je zahrnutá doprava autobusom vrátane diaľničných a mýtnych poplatkov, parkovného, informačných materiálov. V cene nie je zahrnuté poistenie, stravovanie, vstupy do roklín, a iné osobné výdavky.


Informačné video z oblasti Medvedej rokliny:
https://www.youtube.com/watch?v=CRUc2fdAXb4

Trasa č. 1 (okruh roklinou, náročnosť – stredne náročná túra, trvanie túry cca 7 hodín): 

Mixnitz, parkovisko 492 m – Hans Kerrl huette, vst. brána do Medvedej rokliny 752 m – Medvedia tiesňava – Almgasthaus Zum Guten Hirten 1209 m – na rázcestí cestou (zentralalpenweg 02,702,745) k chate Gaston-Lippitt Hutte - ďalej popri jazere Teichalmsee na veľké parkovisko Teichalm.  

Trasa č. 2 (okruh roklinou s výstupom na vrch Hochlantsch 1720 m, náročnosť – stredná , kondične náročná túra):

Mixnitz, parkovisko 492 m – Hans Kerrl huette, vst. brána do Medvedej rokliny 752 m – Medvedia tiesňava – Almgasthaus Zum Guten Hirten 1209 m – Steirischer Jokl 1398 m – Hochlantsch 1720 m – ďalej pokračovať cestou č. 740 k jazeru Teichalmsee a na veľké parkovisko Teichalm.

 

Podmienky výletu:

1. Termín uzávierky výletu je 15.09.2019.

2. Účastníci výletu sú povinný uhradiť cenu za výlet najneskôr do 14.09.2019 na bankový účet Turistického klubu Kamzík Nové Zámky (ďalej len TK Kamzík).

3. V prípade, že cena za výlet nebude uhradená včas, teda v termíne podľa bodu č. 2, TK Kamzík automaticky vyčiarkne účastníka výletu zo zoznamu prihlásených osôb na výlet.

4. Program nie je možné meniť podľa individuálnych požiadaviek účastníkov výletu.

5. Účastníci výletu sú povinní rešpektovať pokyny vedúceho skupiny a vodiča.

6. Účastníci výletu sú povinní dodržiavať termíny zrazov a odjazdov dopravných prostriedkov a dodržiavať vopred určený čas odchodu, vyhlásený vedúcim skupiny pri jednotlivých priebežných zastaveniach.

7. Vedúci skupiny má právo zmeniť vzhľadom k momentálnemu fyzickému, psychickému či zdravotnému stavu účastníkov výletu, nepriaznivým prírodným, politickým či bezpečnostným podmienkam plánovaný program výletu.

8. Súčasťou výletu môže byť aj program, ktorý so samotným pobytom v exponovaných geografických podmienkach predpokladá aj istú fyzickú pripravenosť zúčastnených.

9. Výlet je obmedzený počtom osôb. Minimálny počet osôb 35 a maximálny počet osôb 49.

10. Osoby mladšie ako 15 rokov sa môžu výletu zúčastniť len v sprievode osoby staršej ako 21 rokov. Osoby mladšie ako 18 rokov sa môžu zájazdu zúčastniť len na základe splnomocnenia podpísaného zákonnými zástupcami mladistvej osoby (rodičmi).

11. Výlet bude zrušený, ak sa na výlet prihlási menej ako 35 účastníkov v jednom autobuse, zaplatená suma za výlet bude v tomto prípade vrátená. Ak bude výlet z nejakého dôvodu presunutý na iný termín, bude suma za výlet vrátená tým, ktorým nový termín nevyhovuje.

12. V prípade zrušenia výletu z dôvodu nedostatočného počtu záujemcov oznámi TK Kamzík prihláseným túto skutočnosť najneskôr do 7 dní pred plánovaným odchodom.

13. Účastníci výletu sa zúčastňujú výletu na vlastné riziko a TK Kamzík nenesie zodpovednosť za akékoľvek zranenia, škody alebo straty utrpené počas konania výletu. Pred výletom preto odporúčame uzavrieť poistenie liečebných nákladov v príslušnej poisťovni. 

14. Cena výletu sa môže do dátumu plánovaného odjazdu vplyvom rôznych skutočností zmeniť.

15. TK Kamzík môže zvýšiť cenu výletu v prípade zmeny okolností, ktoré nepriaznivo vplývajú na konečnú cenu výletu. TK Kamzík musí túto skutočnosť oznámiť prihláseným záujemcom najneskôr 15 dní pred plánovaným odchodom.

16. TK Kamzík  môže tiež úmerne zvýšiť cenu výletu v prípade nižšieho ako kalkulovaného počtu záujemcov. Ak si táto úprava vyžiada zvýšenie ceny o viac ako 15 %, má prihlásený záujemca o výlet možnosť odhlásiť sa z výletu bez zaplatenia nižšie uvedených storno poplatkov, a to v prípade, že tak urobí písomne do 3 dní od oznámenia zmeny ceny.

17. Účastník výletu môže (vždy písomne) zrušiť svoje prihlásenie na výlet – za dátum zrušenia sa potom považuje dátum poštovej pečiatky alebo dátum doručenia emailu.

18. Ak účastník výletu písomne zruší svoje prihlásenie na výlet najneskôr do 15.9.2019 cena za výlet mu bude vrátená do 30 dní.

19. Ak účastník výletu písomne zruší svoje prihlásenie na výlet po termíne uzávierky (tj. od 16.9.2019), musí si nájsť náhradníka sám, inak zaplatená suma (príspevok na dopravu) nebude vrátená, ale zostane na bankovom účte klubu.

20. Ak sa účastník výletu nedostaví v deň odchodu na dohodnuté miesto v dohodnutom čase, nemá nárok na vrátenie ceny za výlet.